Nieuws

Stilstaan en vooruit kijken

Op vrijdag 29 december 2023 vindt in de Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld om 19.00 uur een lichtjesavond plaats.

Afgewisseld met gedichten en zang wordt er een kaars aangestoken voor overleden familieleden, vrienden of bekenden.

Muzikale medewerking zal verleent worden door:
Alien Meijer, zang
Raymon Arnold, piano
Denny Myles, doedelzakspeler

Na de bijeenkomst gaan we wandelend naar de Bijzondere begraafplaats aan de Nieuwstraat en waar gelegenheid is om het lichtje op het graf of bij de urn van dierbare of op een speciaal ingerichte gedenkplek te plaatsen of mee te nemen naar uw eigen gedenkplek.

Wilt u dat de naam van uw dierbare genoemd wordt, dan kunt u dat doorgeven aan Uitvaartverzorging Hendrie Arnold,

Tel. 0572 – 37 25 45 of tel. 06 – 206 327 21
of per e-mail: info@uitvaartverzorging-hendriearnold.nl

De Herdenkingsbijeenkomst begint om 19.00 uur.

Uw komst wordt zeer op prijs gesteld.

Lichtjesavond is geannuleerd

De uitbraak van het coronavirus heeft ons sociale leven geraakt.
Het helpen voorkomen van verdere verspreiding heeft momenteel de grootste prioriteit.
Onze gezondheid is het allerbelangrijkst.
Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen en de onzekerheid over eventuele nieuwe maatregelen hebben wij besloten dat de lichtjesavond op de begraafplaats in Lemelerveld helaas niet door kan gaan.
Dit is een teleurstelling maar voor nu wel de verstandigste keuze.
Wij hopen dat we elkaar volgend jaar weer kunnen ontmoeten.
We wensen een ieder heel veel sterkte toe.
Blijf gezond met zijn allen, wees lief en let op elkaar.

Uitvaart met rouwkoets (video)

Een compilatie van een uitvaart met een witte rouwkoets. De videobeelden zijn opgenomen en mogen getoond worden met toestemming van de nabestaanden, net als de foto’s onder deze video. Kijk voor meer en andere mogelijkheden van rouwvervoer op de pagina Wensen en keuzes.

 

Uitvaartverzorging en begeleiding Hendrie Arnold 7
Uitvaartverzorging en begeleiding Hendrie Arnold 6
Uitvaartverzorging en begeleiding Hendrie Arnold 5
Uitvaartverzorging en begeleiding Hendrie Arnold 4
Uitvaartverzorging en begeleiding Hendrie Arnold 3
Uitvaartverzorging en begeleiding Hendrie Arnold 2
Uitvaartverzorging en begeleiding Hendrie Arnold 1
previous arrow
next arrow

Condoleren na 1 juli 2020

Vanaf 1 juli zijn de maatregelen rondom COVID-19 weer wat versoepeld in Nederland. Hoe werkt dat nu bij condoleances?

Op dit moment is het weer mogelijk om de familie te condoleren voorafgaand aan een uitvaart. Uiteraard blijft dit altijd een keuze van de familie of ze hiervoor gelegenheid willen bieden.

Bij een condoleance worden de richtlijnen van het RIVM nog steeds in acht genomen. Zo dient u tijdens het wachten vooraf en tijdens het condoleance moment bij de familie altijd gepaste afstand te houden. De familie staat om die reden ook achter een tafel. Ook zonder elkaar de handen te schudden is het mogelijk om op gepaste wijze uw medeleven te betuigen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door uw hand op uw hart te leggen, te knikken of op uw eigen manier. Tijdens de condoleance is er altijd een verplichte looproute. Wij verzoeken u vriendelijk doch dringend hieraan gehoor te geven.

Kunt u om welke reden dan ook niet aanwezig zijn bij een condoleance, of wilt u herinneringen aan de overledene delen met de nabestaanden? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om online een bericht te sturen. Deze berichten worden door ons gebundeld en in een mooi boekje aan de nabestaanden aangeboden en vormt vaak een mooie tastbare herinnering.

Bedankt!

Voor alle nabestaanden, collega’s, medewerkers en andere betrokkenen,

In de afgelopen tijd zijn er veel mensen van ons heengegaan.  In deze periode werkten wij heel anders dan normaal. De veiligheid en de strenge protocollen en beschermende kleding waren nodig en in sommige situaties was er telefonisch contact. Dit alles heeft op alle betrokkenen indruk gemaakt en zal vooral voor de nabestaanden niet makkelijk zijn geweest. Het is fijn, ondanks, dat hiervoor begrip was!

Door de situaties hebben we hier en daar ook vast wel eens een steekje laten vallen, maar wetende dat we altijd ons uiterste best hebben gedaan. We hebben konden doen welke in ons vermogen lag, en ja soms misschien wel iets over het randje heen. Maar indrukwekkend dat de vele families zo vriendelijk en behulpzaam waren.

Dank aan alle collega uitvaartbegeleiders en uitvaartverenigingen waar mee we mochten samen werken, voor het meedenken over beslissingen die gemaakt moesten worden. Samen Sterk, dat was de uitspraak die we maakten.

Dank daarom ook aan de vele Zorgmedewerkers, Dominees, Pastoors, Sprekers, kosters, medewerkers van crematoriums, beheerders van de begraafplaatsen en uitvaartcentrums enz enz. We zochten samen de weg die we mochten gaan om toch een waardig afscheid te kunnen organiseren. Samen Sterk en hebben daarmee veel voor nabestaanden kunnen betekenen en voor ons zelf.

Natuurlijk willen wij ook ons eigen team heel erg bedanken, we waren en zijn nog één met elkaar. Weken, dagen achter elkaar is er hard gewerkt, dag en nacht gingen we samen op weg en hebben in deze omstandigheden voor de nabestaanden en voor ons zelf klaargestaan.

Wij denken nog vaak aan de mensen die achterblijven in de tijd van afscheid nemen van een geliefde. Naast al het verdriet en het gemis zal voor u allen een extra verdriet zijn geweest en nog zijn.

Wij wensen u allen heel veel sterkte tot om dat verdriet en gemis een plekje te gegeven en in de komende tijd zullen wij u nog extra gaan bezoeken en om even bij te praten. Weet dat we aan u denken!

In onze gedachten zullen wij terug denken aan deze indrukwekkende tijd en aan de mensen die we nu moeten missen.  Wij wensen iedereen veel nabijheid, troost, gezondheid en bovenal veel liefde!

Met vriendelijke groet,

Hendrie en Hendrika Arnold
en medewerkers

Waardig afscheid in Corona tijd

Via een ‘drive through condoleance’ kon toch massaal afscheid worden genomen van een geliefd iemand. Zo proberen we ondanks de beperkingen die ons in deze tijd worden opgelegd te denken in mogelijkheden om voor de nabestaanden een zo waardig en persoonlijk mogelijk afscheid te organiseren. In de Stentor verscheen een artikel over dit specifieke afscheid van dhr. A. Mosterman uit Dalfsen, welke uitvaart wij mochten begeleiden.

Lichtjesavond 2019

Stilstaan en vooruit kijken

Op zaterdag 28 december 2019 wordt op de Bijzondere begraafplaats aan de Nieuwstraat in Lemelerveld om 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst gehouden.

Heeft u een dierbare verloren, dan nodigt uitvaartverzorger Hendrie Arnold u uit om deze herdenkingsbijeenkomst bij te wonen.Muzikale medewerking door Muziekvereniging Polyhymnia uit Lemelerveld en doedelzakspeler Denny Myles. Er worden tijdens de bijeenkomst gedenklichtjes ontstoken.

Na de bijeenkomst is er gelegenheid het lichtje op het graf of bij de urn van uw dierbare te plaatsen.
Ook is er een tijdelijk gedenkteken aanwezig op de begraafplaats voor diegene die elders begraven of gecremeerd zijn.

De naam van uw dierbare kan worden uitgesproken. Deze namen kunnen worden doorgegeven aan uitvaartverzorging Hendrie Arnold, tel 06-20632721 of 0572-372545. E-mailen kan ook info@uitvaartverzorging-hendriearnold.nl of hendriearnold@hotmail.com of via de website www.uitvaartverzorging-hendriearnold.nl.

Artikel in de krant

Impressie lichtjesavond 2018

Lichtjesavond Stilstaan en vooruit kijken

Op 28 december jl. organiseerde uitvaartverzorging Hendrie Arnold een sfeervolle lichtjesavond op de Bijzondere Begraafplaats aan de Nieuwstraat.

Er werden gedichten voorgedragen en namen genoemd van dierbaren die herdacht werden door de grote hoeveelheid belangstellenden. Muzikale ondersteuning werd verleend door een Doedelzakspeler uit Groningen en door Vocal groep 4Tune uit Lemelerveld.

De begraafplaats was sfeervol verlicht met o.a. honderden waxinelichtjes.

Samen met de vele belangstellenden, kunnen we terug zien op een gedenkwaardige avond.

1_klein
2_klein
3_klein
4_klein
5_klein
6_klein
7_klein
8_klein
9_klein
10_klein
11_klein
12_klein
13_klein
14_klein
15_klein
16_klein
17_klein
18_klein
19_klein
previous arrow
next arrow