En dan…?

Nazorg

Na twee of drie weken brengt Hendrie Arnold een bezoek aan de nabestaanden. Na een overlijden komt er veel af op de nabestaanden. Niet alleen het ‘alleen verder gaan’, maar ook praktische zaken die hierbij komen kijken. Hendrie Arnold verleent ook hierbij een gedeelte nazorg. Bij dit bezoek ontvangen de nabestaanden van Hendrie Arnold een verzamelbox, gevuld met allerlei praktische informatie, folders en tijdschriften. Voor alle andere vragen die er zijn probeert Hendrie Arnold de nabestaanden zo goed mogelijk te informeren en te begeleiden, zowel emotioneel als praktisch. Door zijn ervaring weet Hendrie Arnold bij wie men moet zijn voor specifieke vragen. Daar waar Hendrie Arnold zelf kan helpen zal hij dit doen en anders zal hij de hulp van gespecialiseerde mensen uit zijn netwerk inzetten. Ongeveer een jaar na het overlijden komt Hendrie Arnold bij de nabestaanden voor een afrondend bezoek.

Naast de begeleiding in de dagen rondom het afscheid en de periode er na, besteedt Hendrie Arnold ook tijd en aandacht aan het informeren en aandacht schenken aan rouw. Afscheid nemen en rouwen is hard werken. Het kan u emotioneel in onbalans brengen, praktisch zijn er vele vragen en soms spreekt men van verlaat verdriet. Hieraan schenkt Hendrie Arnold aandacht.


Monumenten

Gedenken is persoonlijk. Iedereen houdt graag op geheel eigen wijze de herinnering aan een dierbare in stand. Cuperus Natuursteen geeft vorm aan uw herinnering door een gedenkteken te creëren dat een persoonlijke betekenis toevoegt aan de laatste rustplaats. Een gedenkplaats kan helpen als ondersteuning om verdriet te verwerken. Of het nu gaat om een grafsteen, een urn, een muurplaat of monument, Uitvaartverzorging en begeleiding Hendrie Arnold en Cuperus Natuursteen begeleiden u graag in het maken van de juiste keuze.


Persoonlijke urn

Alina Heerink van keramiekatelier ‘In de Schuure’ gaat samen met u op zoek naar een uniek ontwerp voor een sierurn.


Waterurn

Een natuurlijk afscheid: het hemelwater geeft de as in de waterurn terug aan de aarde. De as van de geliefde wordt door het water meegenomen op een eeuwigdurende reis. De waterurn maakt van afscheid nemen een natuurlijk en geleidelijk proces.


Lichtjesavond

Op de Bijzondere Begraafplaats in Lemelerveld organiseert Uitvaartverzorging en begeleiding Hendrie Arnold elk jaar in december een Lichtjesavond. Op deze avond kunnen familie en belangstellenden een lichtje plaatsen op het graf van hun dierbare of bij een speciaal daarvoor ingerichte gedenkplaats.

Iedereen kan namen opgeven van overledenen die dan tijdens deze avond, afgewisseld met gedichten, muziek en zang, genoemd worden. Op de avond zelf wordt de Bijzondere begraafplaats sfeervol verlicht met kaarsen. Als alle namen genoemd zijn mag iedereen een kaars in ontvangst nemen en plaatsen op de begraafplaats. Voor de mensen die genoemd zijn, maar die niet op de Bijzondere begraafplaats zijn begraven, is er een tijdelijk gedenkteken. Een kruisbeeld, opgemaakt met bloemen, staat hiervoor symbool. Dit alles gebeurt in een bijzondere sfeer van kaarslicht en muziek.


Lezingen

Dat rouwen hard werken is blijkt steeds vaker. Dit kan in de periode vlak na een overlijden zijn, maar ook vele jaren later naar boven komen. Om mensen hierbij te ondersteunen nodigt Hendrie Arnold soms een spreker uit. Een spreker die over een specifiek onderwerp vertelt of juist een spreker die interactief met de bezoekers op zoek gaat naar onderwerpen.


Notaris informatieavond

Er zijn veel wetten en regels omtrent erfbelasting. De meeste mensen komen hier niet vaak mee in aanraking en/of hebben geen idee wat te doen. Om mensen te informeren wat de mogelijkheden zijn organiseert Hendrie Arnold informatieavonden i.s.m. onder andere Notariskantoor Vechtstede. Op deze avonden zijn er notarissen aan het woord om alles uit te leggen aan de hand van voorbeeldsituaties. Aan het einde van de avond is er de gelegenheid om vragen te stellen. Eerst gezamenlijk maar ook één op één, zodat u uw eigen persoonlijke situatie voor kunt leggen.


Uitvaart informatiedagen

In het Hofje van Buisman heeft Uitvaartverzorging en begeleiding Hendrie Arnold al meerdere keren Uitvaart informatiedagen georganiseerd. Dit om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de uitvaartbranche. De Uitvaart informatiedagen  werden goed ontvangen en mede dankzij de standhouders uit zijn netwerk als zeer informatief ervaren.