Rouwverwerking kinderen

Zijn er kinderen betrokken bij een afscheid? Daar waar men vroeger van mening was dat kinderen beter niet betrokken konden worden in deze periode van afscheid, denkt men daar nu heel anders over.

Vooral voor kinderen is het belangrijk om betrokken te worden in deze dagen. Kinderen, op alle leeftijden, begrijpen veel en ook zij willen afscheid nemen.

Indien gewenst wordt een moment gekozen om samen met de kinderen aan de hand van het kinderboek ‘Opa en Kleine Beer’ herinneringen te delen. De kinderen krijgen een kleurplaat van een vlinder die ze mogen inkleuren, uitknippen en eventueel op de kist kunnen plakken. De kinderen krijgen een troostknuffel, die ze mogen houden. Deze kunnen ze bijvoorbeeld meenemen naar school, naar bed, in de auto of aan iemand geven die ook verdrietig is.


Dag lieve...

Dag lieve… is een prachtig geïllustreerd, integer herinneringsboek voor kinderen in de basisschoolleeftijd (4 tot 12 jaar). Met dit boek kunnen kinderen een tastbare herinnering creëren aan hun overleden opa, oma, vader, moeder, broertje, zusje, vriendje of andere dierbare.

U kunt het boek tegen kostprijs bestellen via onze contactpagina.


Via Pinterest